News Ticker

Cavendish: de stropdas knoop met inhoud

CAVENDISH

Een van de meest gebruikte knopen is de Four in the Hand. Deze stropdas knoop is ook vaak gebruikt als een “truc” alszijnde: de snelste stropdasknoop ooit. De Aziatische landen hebben een variant hierop: de Oriental. Deze Four in the Hand knoop gaat vaak over van vader naar zoon, maar vaak eigenlijk ook omdat de mannen niet de moeite nemen een andere stropdasknoop aan te leren.

De knopen zijn eenvoudig en soms zelfs zeer asymmetrisch.

De oplossing tegen de bovengenoemde knopen (en niet dat je ze niet moet gebruiken, maar er zijn zoveel mooiere en net zo eenvoudige knopen) is een Cavendish. Deze stropdas knoop uit 8 slagen is het werk van twee Four in the Hands gespiegeld aan elkaar. Daardoor krijg je een voller en dikker uiterlijk, met een zeer lichte asymmetrie. De knoop kan onder vrijwel iedere boord gedragen worden, zowel smal als breed. Een ideale das hiervoor is een gebreide das.

Luke Howard noemt de Cavendish

een Four in the Hand met substantie, nooit meer zal ik ooit nog een four in the hand knopen

De hertog van Windsor gebruikte speciaal voor hem gemaakt dikkere dassen die in een Four in the Hand werden geknoopt zodat ze uiteindelijk op een Windsor leken. Een zwaar gewoven, gebreiden en wollen das zal een grotere knoop leveren. Satijn en twill daarentegen zal een kleinere knoop leveren. Dus let bij de keuze van je knoop ook op het soort stof wat je voor handen hebt.

Zoeken

Leave a comment

Your email address will not be published.


*